НОВИНИ


Цветанов се съмнява дали защитаваме истински ценностите на НАТО и ЕС

13 4601 03.12.2019
Цветанов се съмнява дали защитаваме истински ценностите на НАТО и  ЕС
Цветан Цветанов БГНЕС

Ние сме част от НАТО и ЕС, но дали наистина защитаваме техните ценности? Национално излседване, направено в средата на месец октомври, показва, че за 39% от хората преходът е добър, но 43% казват, че преходът не е това, което са очаквали.


Това каза председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност (ЕАЦС) Цветан Цветанов на организираната от центъра кръгла маса на тема "Тридесет години демокрация – откъде започнахме, какво постигнахме и къде искаме да бъдем?".


Дали наистина направихме необходимото през тези 30 години? Говорихме ли достатъчно за комунизма? Младите поколения вече не знаят какво е било по време на комунизма. Тази епоха трябва да се изучава, за да знаят децата ни какво е било преди и какви ограничения е имало за всички хора", заяви Цветанов.


Днес трябва да даваме сериозен отпор на националпопулизма, фалшивитите новини, хибридните атаки. Въпросите, които искаме да дискутираме днес са - можем ли действително да гарантираме енергийната си национална сигурност, наистина ли не се увеличава руското влияние с редица енергийни проекти? Всеки един от нас трябва да бъде активен по тази тема", категоричен бе Цветанов.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама