НОВИНИ


Бойко Борисов: Последно предупреждение за Божидар Димитров!

16 7495 06.01.2010
Бойко Борисов: Последно предупреждение за Божидар Димитров!
Бойко Борисов Вяра Йовева

При следващ гаф Божидар Димитров вън от правителството. Като главен секретар Борисов работел по измамите на Боби Цанков. Всички обвинения срещу Румяна Желева са лъжа, за да я дискредитират, обяви премиерът в интервю след горещите събития в страната.



Борисов иронично коментира, че убийството е станало много близко до централите на ДПС и БСП, намеквайки, че по време на управлението им не е работено срещу престъпните групировки в страната. Той отказа да коментира дали Цанков е сътрудничел през последните месеци на прокуратурата и МВР, но изрази задоволство от действията на полицията и институциите при последните акции в страната срещу мафиотски структури. Борисов повдигна отново темата за правосъдната система като посочи, че автокрадци се пускат на свобода, след като са хванати с крадени аудита.

“А прокурорите не протестират пред съда освобождаването им от ареста”, възмути се премиерът. Той разкри, че след срещите си днес с главния прокурор Борис Велчев са постигнали разбиране за търсене на механизми за реформиране на съдебната система. В София прокурори и съдии работели годишно по над 300 дела, а в провинцията им се падали по 3. Провителството ще помогне на съдебната система, но и те трябва да видят как да преустроят работа си, каза Борисов.

Боби Цанков можеше да бъде още жив, ако го бяха вкарали в затвора за извършените от него измами. Това заяви по  bТВ премиерът Бойко Борисов. Той потвърди, че когато е бил главен секретар на МВР лично се е занимавал с действията на радиоводещия.

Премиерът направи остра забележка и последно предупреждение на министъра за българите в чужбина Божидар Димитров за непремерени изказвания. Поводът е бил изявления на министъра без портфейл, че София ще поиска от Турция 20 милиарда долара компенсации за имотите на тракийските бежанци като условия да подкрепи кандидатурата и за ЕС. Борисов категорично заяви, че такова условие на Турция не е поставяно. "А господин Божидар Димитров съм го предупредил, че при следващ случай просто се разделяме. Когато излизаш и обявяваш подобни неща без нито премиера, нито кабинета, нито парламента това да е обсъждано - не го правиш нито в качеството си нито на историк, нито на шеф на музей - ангажираш пряко министър-председателя и създаваш проблем", добави още министър-председателят.

Борисов нарече лъжа твърденията на немски вестник, че бъдещият еврокомисар Румяна Желева е "снаха на мафията". Премиерът лично се е уверил, че съпругът на Желева работи в банка, лицензирана от държавата и от ЕС, като гарантира, че не се занимава с никакви незаконни или странични дейности.

Бойко Борисов опроверга и твърденията от страна на БСП, че при отпечатването на винетни стикери участва фирма, пряко свързана с Цветелина Бориславова и отрче да има какъвто и да е конфликт на интереси. Бившият кмет на столицата поздрави Йорданка Фандъкова за почистването на София, след спирането на снеговалежа и поясни, че все още няма технология, която да позволи почистването на улиците успоредно с обилния сняг, който се изсипа във вторник. За пример премиерът даде тежките зимни условия в Китай. на въпрос дали сега бостанът ще е пълен, след като вече не е на власт тройната коалиция, премиерът заяви, че трябват поне 2-3 години, за да бъде изоран, изкопан и наново посят.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама