ПОЛИТИКА


Удар по Слави Трифонов! Съдът отказа да регистрира партията му

11 7077 06.12.2019
Удар по Слави Трифонов! Съдът отказа да регистрира партията му

Софийски градски съд отхвърли молбата за регистрация на политическа партия „Няма такава държава“.„Използване на знамето в символа на партията е налице не само когато има пълна идентичност в двата знака, но и когато внушението е достатъчно силно, че да създаде възможност гражданите да свържат символа със знамето на Републиката”.Това е мотивът на съдебния състав с председател Таня Костадинова.


Представеното графично изображение не само не разколебава, а засилва формирания по-горе извод, че „интегрираните цветове бяло, зелено, червено“ биха могли да внушават за използване на знамето на Републиката, добавят съдиите.

 

Символът пък синя ръка с бяло, зелено и червено не противоречала на закона за герба и българското знаме, защото всъщност трите цвята - бяло зелено и червено не били знамето, имали съвсем друг нюанс, смята защитата.

 

Според прокурор Милен Ютеров партията трябва да бъде допусната за регистрация, тъй като не противоречи на конституцията и на закона за политическите партии. На делото присъстваше Тошко Йорданов от учредителите.

 

Наименованието на партията на Слави Трифонов "Няма такава държава" всъщност било позитивно и означавало, че няма такава хубава държава. Този аргумент посочи адвокатът, който представляваше учредителите.


Съдия Татяна Костадинова от Софийския градски съд трябва да се произнесе до 2 седмици.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама