БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Цените на имоти по-високи от средата на 2010

2 5444 07.01.2010
Цените на имоти по-високи от средата на 2010
Анализаторът съветва през 2010 г. да се купуват вече построени жилища Вяра Йовева

През третото тримесечие на 2010 г. България да започне да излиза от кризата и да регистрира ръст от около 1% на БВП, заяви Красен Йотов, анализатор от Industry Watch.



По думите на Йотов за последните няколко години 2009 беше най-изгодна за купувача на недвижими имоти, защото цените на жилищата паднаха средно с 30%.

Според прогнозите му картината на имотния пазар чувствително ще се промени след средата на 2010 г., когато  можем да очакваме ново увеличение на цените на жилищата. Затова, хората, които разполагат с пари в брой, сега са все още в силна позиция и могат да договарят с предприемачите по-изгодни цени, коментира експертът.

Анализаторът съветва през 2010 г. да се купуват вече построени жилища, защото при тези на зелено има много голям риск да не бъдат довършени в близките години. По думите на Йотов в момента се наблюдава много голяма разлика в цените на вече построените жилища и тези, които се предлагат на зелено, които са чувствително по-скъпи, заради големия риск при тях.

Красен Йотов обясни още, че през последните години в България е по-изгодно да се живее под наем, но със спада на цените на жилищата е по-удачно да се купи двустайно или тристайно жилище и да се плаща кредита за него, вместо да се плаща наем. Като цяло от Industry Watch не регистрират особена диференциация в цените на панелните жилища спрямо новопостроените.

Експертът от Industry Watch очаква през третото тримесечие на 2010 г. България да започне да излиза от кризата и да регистрира ръст от около 1% на БВП.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама