НОВИНИ


Путин: Ще обжалваме пред спортния арбитражен съд

5 3660 10.12.2019
Путин: Ще обжалваме пред спортния арбитражен съд
Владимир Путин

Имаме основанието да обжалваме пред спортния арбитражен съд. Това каза руският президент Владимир Путин по повод изваждането на спортистите на Русия от всички състезания за 4 години напред.


"Наказанието не може да бъде колективно и да се прилага върху хора без никакви нарушения. Това е ясно за всички, включително и за експертите от УАДА. Ако това колективно наказание бъде наложено, това за мен ще означава, че то не се основава на идеята за "чистия" спорт, а по скоро е свързано с политически интереси и няма нищо общо със спорта и олимпийските ценности", каза той.


Решението на централата е базирано на най-актуалните разкрития за прикриване и манипулирание на данни от допинг контрола на руските атлети. Санкцията обхваща летни олимпийски игри в Токио догодина, зимните в Пекин през 2022, както и Световното първенство по футбол в Катар. Все пак състезатели, които докажат своето чисто допинг минало, ще могат да участват, но само като неутрални спортисти, без да използват знамето и химна на страната си.

 

Путин уточни: "Няма никакви жалби срещу Руския олимпийски комитет, което означава че страната ни трябва да се състезава под собствения си национален флаг, както е казано в олимпийската харта. Това означава, че взетото решение противоречи на олимпийската харта, а ние имаме основанието да обжалваме пред спортния арбитражен съд".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама