НОВИНИ


Вместо Димитров, Борисов уволни пресаташе

18 6029 07.01.2010
Вместо Димитров, Борисов уволни пресаташе
Божидар Димитров поема изцяло вината за гафа върху себе си Вяра Йовева

Министърът без портфейл Божидар Димитров смята, че гафът си е лично негов.



Днес стана ясно, че заради гафа на министър Божидар Димитров служител от правителствения пресцентър е бил освободен от длъжност от премиера Бойко Борисов.

Служителят на правителствения прес център - Веселин Нинов, който преди няколко дни потвърдил пред "ЕU Оbserver" изказването на министъра за исканите компенсации от Турция, вече не е на работа, написа BNews. Освен това Нинов бил цитиран, че е заявил, че искането на компенсации от южната ни съседка е официална правителствена позиция.
"Веселин Нинов си подаде молбата за напускане, защото разбра, че е направил гаф, и премиерът му я разписа", коментира уволнението шефът на правителствената пресслужба Николай Боев.

Frognews.bg припомня, че вчера премиерът Борсов отправи последно предупреждение към министъра без портфейл:
"Господин Божидар Димитров съм го предупредил, че при следващ случай просто се разделяме. Когато излизаш и обявяваш подобни неща без нито с премиера, нито с кабинета, нито в парламента това да е обсъждано - не го правиш нито в качеството си нито на историк, нито на шеф на музей, ангажираш пряко министър-председателя и създаваш проблем", отсече Бойко Борисов в ефира на БТВ.

Днес, Божидар Димитров публично се разкая, че е сгафил и обяви, че премиерът е прав да му се сърди. Пред frognews.bg министър Димитров пое изцяло отговорността за гафа върху себе си: „Гафът си е изцяло мой и започна по време на разговора ми с журналистката от „24 часа”. Бяхме само двамата с журналистиката Полина Трифонова , когато казах това изречение”, заяви министърът без портфейл пред frognews.bg и коментира: „Не мога да отговарям за уволнението на Веселин Нанов, защото нямам информация за какво е виновен и защо в виновен. Ако съм го подвел по някакъв начин, бих се чувствал виновен, но наистина не знам каква точно е неговата вина, за която научавам от вас.”

Frognews.bg
припомня, че на 2 януари Божидар Димитров обяви, че България ще предяви претенции за 20 млрд. долара към Турция. Парите са обезщетение за имотите на българите - бежанци от Одринска Тракия и Мала Азия, и натрупани лихви и пропуснати ползи от 1913 г. досега. Димитров обясни, че в документ на нашето МВнР от 1983 г. се посочва, че компенсациите са изчислени на $10 млрд. По думите му обаче последните изчисления са за двойно по-голяма сума.

EUObserver цитира министъра без портфейл в материал със заглавие „България слага цена на членството на Турция в ЕС.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама