НОВИНИ


Ананиев: До 20 януари догодина трябва да заработи интензивното отделение на столичната Детска болница

0 4320 19.12.2019
Ананиев: До 20 януари догодина трябва да заработи интензивното отделение на столичната Детска болница
Кирил Ананиев БГНЕС

До 20 януари догодина трябва да заработи интензивното отделение на столичната Детска болница, стана ясно от думите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.


Ананиев бе на изслушване в парламента, инициирано от депутати от групата на „БСП за България“, които настояваха той да обясни кога ще бъде възстановен приема в интензивното отделение на лечебното заведение, уточни Дарик. 

 

От 27 ноември децата на територията на София, при които е необходимо провеждането на интензивно лечение и дихателна реанимация, се осигурява от Александровска болница, от „Пирогов“ и от Национална кардиологична болница, след като в столичната Детска болница спряха приема заради липса на анестезиолози.

 

Здравният министър обяви, че в момента в отделението се извършва планов ремонт, който трябва да приключи до обявената от него дата, а паралелно с това се водят и преговори с двама анестезиолози, които да се включат в екипа, за да бъде осигурена работата на интензивния сектор. 

 

Кирил Ананиев обяви още, че в болницата ще има и промяна на регистрационния режим. „Пациентите се записват в регистрационен журнал с часа на пристигане в болницата. Дава им се номер. На плановите бял, а на спешните – червен. При повикване с приоритет са спешните“, обясни той от парламентарната трибуна.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама