ГЛАСЪТ


Къде са ви винкелите, бе хора, защо се оставяте да ви бият?

33 16253 22.12.2019
Къде са ви винкелите, бе хора, защо се оставяте да ви бият?
Перничани срещу безводието... БГНЕС

Перничани не издържаха, и макар с огромно закъснение, се вдигнаха на протест срещу управниците, които с водния режим ги върнаха два века назад. Хората се опитват да заявят нетърпимост към золумите на централната е местната власт, към отказът на администрацията, назначена от управляващата партия да си изпълнява задълженията.


Вместо да отидат при тях и да разговарят, властниците изпратиха полицаи и жандармеристи, които почнаха да бият перничани. Разбира се, версията на МВР е, че униформените са били провокирани. Такава тъпотия е по силите единствено на много нагъл човек, който освен това е пионка в чужди ръце, какъвто е случаят с министър Младен Маринов, неопровергал досега нито веднъж публикациите, че е работил за висаджията Мето Илиенски.

 

В държава от ЕС бебета и малки деца се отглеждат без вода. Възрастни хора се мъчат да оцелеят - без вода. Активни граждани в работата и извън нея мислят само как да осигурят вода за пиене, миене, готвене и хигиена в семейството си.Няма друг пример.

 

Изтъпанил се онзи ден по една телевизия евродепутатът, некорумпираният Емил Радев от ГЕРБ и каканиже, че климата и сушата били виновни. Само че същият климат и суша спохождат всички около нас, но воден режим няма. Няма, Радев-некорумпираният, който никога не е искал 4 млн евро от либийците за да уреди пускането на танкера им "Бадр" превзет по пиратски от български мутри и ченгета.И този, Радев, призовава хората за търпение!

 

В същия стил, но още по-бездарно и слагачески бе телевизионната изява на бившия пожарникар и авер на премиера Борисов Кирил Войнов. Той оглавява Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, създадена сякаш единствено, за да е уреден с пост и заплата... Та овехтелия пожарникар при Цветанка Ризова се фука колко много работа свършил той и някои други край него. Ама страхотна работа и не били харчели половин милиард за ремонт на язовири. В смисъл, други ги харчели, а той само слагал подпис на някакви документи. За да добиете представа колко този човек не е в час, ще припомня, че в същото предаване - на Цветанка Ризова по бТВ, - пожарникарчето-генерал призна, че не знае кой е и стопанинът на язовир "Студена", който е главната причина за безводието в Пернишко. Шефът на агенцията не знае кой е собственика и кой и как е ремонтирал язовира през лятото. Е, такъв екземпляр може да вирее само тук! Навсякъде другаде щеше да е там, където му е мястото, барабар с останалите некадърници, промъкнали се във властта.

 

Е откъм правителството се чуват подобни осакатени откъм разум обяснения. На всичкото отгоре министри и премиер вече се дразнят, че ги занимават с дреболии като живота без вода... 

 

Накрая стана ясно, че виновни за кризата са гражданите, защото не искат да живеят като в Сахара… Нахалници, а не граждани. И като не разбират колко прогресивно и демократично е правителството, я да им пратим на тия граждани малко жандармерия и полициця, та да видят кон боб яде ли. К'во са се разпискали!

 

И пратиха.

 

Да се чуди човек, къде са им винкелите на перничани.

 

Милена Петрова

 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама