ХРАНА И ВИНО


Шеф Божана Кацарова: Може да сме модернисти, но е готино да спазваме традициите

0 10229 26.12.2019
Шеф Божана Кацарова: Може да сме модернисти, но е готино да спазваме традициите
Божана Кацарова

„Може да сме модернисти и да се опитваме да бъдем различни, но поне веднъж в годината е готино да спазваме традициите. Те внасят една много приятна сантиментална нотка“. Това каза пред БНР шеф Божана Кацарова.


Тя сподели, че по празниците си почива, а празничната трапеза оставя на майка си.


За първите й опити в кухнята, Божана си спомня: „Стигала съм и до пожари, сол, охлюви и какво ли още не. Охлювите ги бяхме събрали и бяхме забравили да сложим капак на тенджерата – те просто избягаха“.


Тя е категорична, че за да стане храната вкусна, тя трябва да е приготвена с желание и настроение.


„Приемайте готвенето не като задължение, а като разтоварване и облекчение“, посъветва шеф Кацарова и добави: „Храната е просто един от лъчовете, които доставят удоволствие, а не основният компонент, за да ви е весело, ведро и щастливо“.


Според нея законите ни имат нужда от промяна с оглед на това да се позволи производители, хотели и ресторанти да даряват и пласират оставащата им храна. Тя посочи, че в София ще се правят открити кухни за социално слаби и бездомни хора.


За 2020 година шеф Кацарова пожела: „Надявам се това да е много позитивна и ведра година. Да гледаме позитивно на живота. Като продължително си носим розовите очила и в един момент картината се променя“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама