НАРОДЕН ГЛАС


”БОЕЦ”: Протестите в подкрепа на Гешев са незаконни, организаторът е търговско дружество

12 10632 27.12.2019
”БОЕЦ”: Протестите в подкрепа на Гешев са незаконни, организаторът е търговско дружество
Полицията, която бе блокирала района около ВСС

Гражданско движение „БОЕЦ“ публикува документи, които доказват, че протестът организиран от ПИК пред ВСС при избора на Иван Гешев за главен прокурор, е незаконен. Документите са официални и са получени по Закона за достъп до обществена информация.


Припомняме, че на 24 октомври множество мъже, облечени в черни дрехи с качулки, които заявяваха, че подкрепят Иван Гешев бяха охранявани от служители на МВР и Жандармерията, които блокираха центъра на София в района около ВСС и недопускаха никакви други граждани. Главният редактор на ПИК Недялк Недялков заплашваше със саморазправа, а видео със заканите му бе публикувано в социалните мрежи.

 

"Процедурите по организиране и провеждане на митинги и протести са регламентирани в Закон за събранията, митингите и манифестациите! В ЗСММ четем:

Чл. 2. Събрания, митинги и манифестации могат да се организират и провеждат от граждани, от сдружения, от политически и други обществени организации.
Много ясно и точно е посочено в Закона КОЙ МОЖЕ  да организира митинги и протести и това са само и единствено граждани, сдружения (като БОЕЦ) , политически и други обществени организации! Информационна агениция „ПИК НЮЗ“ ЕООД е търговско дружество и категорично НЯМА ПРАВО ПО ЗАКОН ДА БЪДЕ ИНИЦИАТОР И  ОРГАНИЗАТОР НА ПРОТЕСТИ И МИТИНГИ! Напъна на Недоялко да се натегне на Гешев, демонстрираното раболепие, сервилност и угодничество пред новият господар на прокуратурата вкараха пикаджиите и мутрите на мафията в собственият им капан!
Скандала обаче е още по-голям защото в потъпкването на закона се включват и институциите. СО и СДВР са отговорните за провеждане на подобни масови прояви.", обявяват от ГД "БОЕЦ"


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама