СВЯТ


Хаменей се зарече през Туитър да отмъсти за смъртта на генерал Солеймани

8 4503 03.01.2020
Хаменей се зарече през Туитър да отмъсти за смъртта на генерал Солеймани
Касем Солеймани

Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей се зарече да отмъсти за смъртта на генерал Касем Солеймани, убит по-рано днес при американски ракетен удар в Багдад, съобщи Франс прес и БТА.


"Мъченическата смърт е наградата за неговия неуморен труд през всички тези години. С Божията воля, неговото дело и неговият път няма да спрат до тук, и безмилостно отмъщение очаква престъпниците, които напълниха ръцете си с неговата кръв и тази на други мъченици", написа аятолях Хаменей в Туитър.

 

Иранската телевизия "Прес ТВ" съобщи, че Хаменей е обявил тридневен национален траур в Иран във връзка с убийството на генерал Солеймани, който командваше подразделението за специални операции "Ал Кудс" на Корпуса на гвардейците на ислямската революция.

 

Конгресът на САЩ не е бил предварително уведомен за нанасянето на ракетен удар в Ирак срещу иранския генерал Касем Солеймани, заяви председателят на комисията по външните работи в Камарата на представителите, демократът Елиът Енгъл, цитирана от Франс прес.

 

"Този удар беше извършен без уведомяване, нито консултации с Конгреса", посочи Енгъл в комюнике. "Извършването на толкова сериозни действия без привличането на Конгреса повдига сериозни правни въпроси и представлява удар по пълномощията на Конгреса", добави демократът от щата Ню Йорк.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама