НОВИНИ


Очаква ни слънчева събота

0 3370 04.01.2020
Очаква ни слънчева събота

Ще имаме слънчева събота. Утрото ще е сравнително студено с температури между минус 6 и минус 1 градуса. През деня обаче ще се затопли и максималните температури ще достигат от 7 до 12 градуса.


В събота времето над страната ще бъде предимно слънчево, като следобед от северозапад облаците ще се увеличат. Валежи обаче все още не се очакват. През втората половина на деня вятърът ще се усили, най-вече в Дунавската равнина. Поривите на вятъра там привечер ще достигат 50-60 км/ч

 

В планините до обяд ще бъде слънчево, но по-късно от запад ще се заоблачи. И тук следобед вятърът ще се усили, така че по-подходящо за зимни спортове ще бъде през първата половина на деня. Температурата на 2000 метра ще е минус 2 градуса, а снежната покривка в курортите е между 15 и 140 сантиметра.

 

През следващите дни обаче зимата в страната ще се завърне.  В края на седмицата от северозапад през страната ще премине студен атмосферен фронт, придружен от силен вятър и бързо понижение на температурите.

 

Ще е облачно и с превалявания от сняг. По-значителни ще са валежите в Предбалкана, където новата снежна покривка ще е около 5-10 см. С умерен и силен северен вятър, ще нахлува студен въздух и ще застудее чувствително.  Във вторник валежите спират и слънцето се завръща, а до вечерта и вятърът ще стихне.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама