НОВИНИ


МРРБ се похвали, че са оправили една от авариите в Перник

4 3884 04.01.2020
МРРБ се похвали, че са оправили една от авариите в Перник
Инспекцията на Караниколов и Нанков в Перник МРРБ

Аварийни екипи са отстранили една от двете големи аварии в квартал „Църква“ в Перник и водата е пусната. Продължава работата по отстраняването на другата авария с помощта на екипи от други градове.


Министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник- министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков са инспектирали днес ремонтите на водопреносната мрежа в квартал „Църква“ в Перник, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

 

Заради аварията в квартала днес е раздадена част от минералната вода, която се осигурява на бедстващия град в координация с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и се разпространява по график на община Перник.

 

На среща с кмета на Перник Станислав Владимиров е била обсъдена и нуждата общината да ускори процедурите по избор на изпълнители на аварийните дейности.

Вече има резултати от мерките, които са предприети по добив на вода от пещерите. Дебитът е нисък, но се полагат усилия за неговото увеличаване, информират още от МРРБ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама