НОВИНИ


Закриват неврологията във Видин

9 5800 04.01.2020
Закриват неврологията във Видин

Неврологично отделение във Видинската болница спира да работи заради липса на лекари.


От понеделник, шести януари, болницата „временно“ спира дейността си, информира сайтът Danube bridges. В момента пациентите се пренасочват към други отделени, но по-голямата част от тях имат съпътстващи заболявания. Една от причините за затваряне на Отделението е липсата на лекари.

 

Прекратяват се трудовите договори на шест санитарки, които отиват на трудовата барсо. Без работа остават още един лекар и пет медицински сестри в пенсионна възраст, на две сестри, които работят на договори в медицински центрове. Останалите пет медицински сестри се пренасочват към други отделения, където има недостиг на такъв медицински персонал. Втората действаща лекарка в неврологично отделение, която е с две специалности е била командирована там и сега се връща в Психиатрията, където също има недостиг на лекари.

 

Агонията на отделението започна още през юли-август 2019 г. , когаро след конфликт с директора, лекарите от отделението подадоха молби за напускане, поради ниското заплащане и нежелание на болничното ръководство да увеличи заплатите им, както и поради тежкия график, който физически трудно покриват. Служителите в отделението дават дежурствата и в „Спешна помощ“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама