НОВИНИ


Израелски генерал: Сoлеймани беше лицето на стремежа Иран да ликвидира Израел

5 4790 05.01.2020
Израелски генерал: Сoлеймани беше лицето на стремежа Иран да ликвидира Израел
Асаф Хефец

Надявам се, че това убийство ще възпре иранския режим, да преосмисли мисията си за унищожаването на Израел. Ние през цялото време мислим и усещаме, че иранският режим иска да елиминира държавата ни и израелската нация. Сoлеймани беше само лицето на този стремеж. Надяваме се по този начин силата на подразделенията „Кудс” да намалее.


Това каза в предаването "120 минути" по бТВ генерал Асаф Хефец, бивш командир на частта „Ямам" на израелските сили за борба с тероризма. Той разказа, че докато е бил командир не е чувал за убития от САЩ инански водач Касем Сулеймани, но през последните десет години постоянно чува за него, за това как Сулеймани окрупнява силите си в Ливан, Сирия и целия регион.

 

"Непрекъснато ни докладваха, че трябва да се борим в тази насока, защото основната мишена беше Израел. За мен, генерал Сулеймани е човек, който искаше да удари и унищожи израелската нация.", заяви Хефец.

 

На въпрос как обещанието за отмъщение на иранският върховен водач Хаменей застрашава Израел, генералът отговори, че те са в повишена готовност в целия свят. "Готови сме да се защитим от потенциални ирански операции или терористична дейност. Но се надяваме, че с разузнаването и добрата подготовка можем, ако не да ги предотвратим, то поне да понижим ефективността на терористичната дейност, която може да последва.", каза още той. 

 

По думите на Хефец той знае, че те могат да оперират с атентатори самоубийци с взривни устройства, с автомобили, да взривят сгради, посолства и други израелски обекти по цял свят. "Трябва да се подготвим за такъв сценарий.", каза накрая генералът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама