НОВИНИ


Меркел отива в Русия за среща с Путин

2 4262 08.01.2020
Меркел отива в Русия за среща с Путин
Ангела Меркел

Гибелта на командващия силите ”Ал Кудс” на Корпуса на гвардейците на ислямската революция Касем Солеймани не е причина за предстоящата визита в Русия на германския канцлер Ангела Меркел.


Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. "Няма никаква връзка", заяви говорителят в отговор на въпрос, дали убийството на Солеймани е станало причина за предстоящата визита на Меркел в Русия.

 

Както съобщи по-рано пресслужбата на Кремъл германският канцлер ще бъде на работна визита в Русия на 11 януари по покана на руския президент Владимир Путин. По време на разговорите се очаква да бъдат обсъдени актуални международни теми, включително ситуацията в Сирия и Либия, и ескалацията на напрежението в Близкия изток в резултат на американския въздушен удар в петък, при който загина високопоставеният ирански генерал Солеймани. 

 

Друга тема, която се очаква да бъде дискутирана, е уреждането на конфликта в Източна Украйна в контекста на изпълнението на Минските споразумения от 2015 г. и договореностите, постигнати на срещата в "нормандския формат" на 9 декември в Париж, отбелязва БТА, позовавайки се на ТАСС.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама