НОВИНИ


Стойчо Стойчев: Няма значение дали министърът ще си подаде оставката или не

4 4417 09.01.2020
Стойчо Стойчев: Няма значение дали министърът ще си подаде оставката или не
Стойчо Стойчев

Няма значение дали министърът ще си подаде оставката или не, защото по тази верига има твърде много хора, които е трябвало да сигнализират за ситуацията. В България основният проблем е, че не се извършва контрол. Институциите, които не са го извършили, реално не извършват някакъв вид грешен политически акт, а наказуем акт, който се преследва от Наказателния кодекс.


Това заяви политологът Стойчо Стойчев пред Нова тв. Според него акциите в Перник няма да доведат до големи политически трусове, защото политическият ресурс до голяма степен е бил вече изчерпан.

 

„На първо място директната политическа отговорност понесе бившият кмет на Перник, който загуби изборите. Протестът към новоизбран кмет, който е от друга политическа сила - БСП, пък някак си губи почва. Няма стабилна основа това да искаш оставката на току-що избран кмет, който няма никаква роля в тази криза”, коментира той.

 

„От друга страна се демонстрира много добра работа с изпълнителната власт. Премиерът е постоянно в Перник. Показва се готовност да се съдейства по всякакъв начин – и инфраструктурно, и ресурсно, и финансово”, каза още политологът.

 

Това според него ангажира до голяма степен кмета на Перник и местната власт в решаване на проблема, който към момента по думите му се оказва чисто технически.

 

„На този фон да се търси политическа конфронтация и да търсим политическа отговорност от когото и да е, става безпредметно. Сега на ход е правораздавателната система и прокуратурата, защото в такива тежки случаи трябва да се търси съдебна отговорност”, посочи Стойчо Стойчев.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама