НОВИНИ


Очаква се оставката на Нено Димов

5 4086 10.01.2020
Очаква се оставката на Нено Димов

Нено Димов се готви да подаде оставка. Информацията съобщи за Фрог нюз източник от управляващата коалиция. Следобят ще стане ясно дали той ще се сдобие с обвинение за водната криза в Перник.


По-рано днес вицепремиерът Красимир Каракачанов разговаря в Министерски съвет с премиера Бойко Борисов по темата за оставката на Нено Димов. Красимир Каракачанов обаче беше лаконичен пред медиите и заяви, че ще прочетат по-късно какво ще се случи. Той определи задържането на министър Нено Димов като "показно убийство". Вчера премиерът Борисов коментира, че оставката е въпрос на коалиционно решение. Според опозицията обаче, искането на оставки на ресорните министри по водната криза дори е закъсняло.

 

Днес в 15 ч. прокуратурата ще съобщи подробности около вчерашната акция заради водната криза в Перник и вноса на боклук от Италия. В пресконференцията ще участват говорителят на главния прокурор, ръководителят на Спецпрокуратурата, наблюдаващият прокурор, както и главният секретар на МВР. Екоминистърът е един от десетките отведени за разпит при вчерашната акция. Бяха разпитани и освободени бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и отстраненият шеф на местното ВиК - Иван Витанов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама