НОВИНИ


Подпалиха къщата на адвокат Ирен Савова, проверяват за взривове

16 8769 15.01.2020
Подпалиха къщата на адвокат Ирен Савова, проверяват за взривове
Ирен Савова

Тази нощ къщата на адвокат Ирен Савова в Ихтиман е била подпалена. За това съобщи самата тя пред Нова телевизия. Инцидентът се е случил около 03:30 през нощта. По думите на Савова пред журналисти огънят е тръгнал от покрива, на който е имало хора. Според нея те са поставили взривно устройство.



.
Има следи, съседите са чули тропот по техния покрив. Най-вероятно е умишлен палеж. От полицията и пожарната установиха, че има запалителни неща на покрива. Аз бях в София по време на подпалването. Това е моят роден дом, в който пребивавам по-рядко. Живея в чужбина. Знаете, че преди време бяха разлепени мои некролози, но  прокуратурата отказа да разследва. Такова е  отношението към нас, адвокати, които работят по трудни дела и сложни казуси, каза още адвокатът.




Чувствам се незащитена. На свидетели миналата година също запалиха къщите. Има дела, които може да са причина за тези палежи. По същия начин изгориха и къщите на свидетелите. Тези дела са за определени материални интереси, финансови интереси. Не съм получавала заплахи и предупреждения. Факт е, че по дела, които са висящи, по които работим, миналата година се запалиха къщите, офисите на свидетелите, обясни тя.


.
Личната ми сигурност е свързана с това, че живея извън пределите на България. Дай Боже да ни чуят следствените органи. Една трета от покрива на къщата го няма. Засегнат е и втория етаж. Пожарните още са тук. Не знаят дали на едно място е сложено взривно устройство или има и на други места, допълни тя.

 

Ако нещата продължават по този начин, най-вероятно ще спра да идвам в България, заяви Савова.


Адв. Савова бе адвокат по делото на бившата кметица на Младост Десислава  Иванчева и по делата  за царските имоти. Тя бе адвокат и на Филип Златанов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама