НОВИНИ


Политически престрелки на ”Дондуков” - Радев не поканил ГЕРБ на дебата

7 4810 17.01.2020
Политически престрелки на ”Дондуков” - Радев не поканил ГЕРБ на дебата
Румен Радев, Бойко Борисов

ГЕРБ отговори на Радев. Президентът не ги поканил на дебата за Изборния кодекс.


Управляващите отговориха пряко на нападката на президента, отправена по-рано днес. Покана за обсъждането на промени в Изборния кодекс не е изпращана нито в Министерския съвет, нито в централата на партията, заявиха от пресцентъра на ГЕРБ.

 

По-рано държавния глава Румен Радев се срещна с представители на изпълнителната и законодателната власт, за да обсъдят бъдещи промени в ИК, които засягат изборния процес, машинното гласуване и изборните манипулации. Радев обаче беше категоричен след срещата - кабинетът избягал от диалог по темата. По думите на президента никой представител на властта не присъствал по време на разговорите, но от ГЕРБ отговориха - никой не ги бил поканил.

 

"Председателят на ПП ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов винаги е демонстрирал готовността си за участие в диалог по всички обществени теми, както във вътрешен, така и в международен план. Борисов обаче не е получавал покана от президента Румен Радев за участие в днешната среща за обсъждане на актуални въпроси в изборния процес. Такава покана не е изпращана до него нито в Министерския съвет, нито в централата на ПП ГЕРБ, категорични бяха управляващите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама