НОВИНИ


България плува в боклук! Ново помещение с отпадъци откриха в Пловдив

12 5278 17.01.2020
България плува в боклук! Ново помещение с отпадъци откриха в Пловдив
самоделна мелачка ОДМВР-Пловдив

Лъсна нова порция боклуци в държавата. След полицейска проверка в Пловдив е било установено нерегламентирано помещение за третиране на отпадъци.


Всеки ден на светло изплуват още и още боклуци. Закачалки за дрехи и макари са били намерени в помещение на ул. “Рогошко шосе” в Пловдив. Вътре отпадъците се мелили с помощта на самоделна машина, обясняват от “Икономическа полиция” в града. Намерени са още екструдер, кантар и 38 броя чували, всеки от които е съдържал по 25 кг. гранулат.

 

Установени са били двама работници, които били без документи за самоличност. Липсвали и данни за фирма. На работниците са съставени 2 акта по Закона за българските лични документи.

 

Цялата държава е впрегнала сили да се справи не само с водната криза, но и проблемите с отпадъците. По-рано днес стана ясно, че нерегламентиран боклук е бил открит край Луковит, а на пристанището във Варна 25 контейнера със съмнителни отпадъци стоят вече трети месец.

 

Нерегламентиран боклук беше открит и край Гълъбово. Отпадъци с неясен произход бяха открити в сграда на площадка “Брикетопроизводство“, в землището на с. Обручище преди едва няколко дни.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама