НОВИНИ


Пиле с вкус на салмонела: Откриха още заразено месо от Полша

4 4288 21.01.2020
Пиле с вкус на салмонела: Откриха още заразено месо от Полша
пилешко месо Pixabay

Още три пратки заразено със салмонела месо от Полша са били установени от Българската агенция по безопасност на храните. Цялото количество е 37 150 кг. охладено цяло пиле и 12 900 кг. охладено пилешко бутче. Месото е поставено под забрана и не е допуснато търгуването му на българския пазар.


Месото е иззето след проверка на Агенцията, а засилените мерки са във връзка с огромните количества месо, влезли в страната ни в началото на декември миналата година. Припомняме, че тогава в България бяха засечени над 500 тона заразено със салмонела месо, но от земеделското министерство увериха, че продуктът не е достигнал крайния потребител.

 

Новата порция заразено със салмонела месо е било задържано. Заразата е от щам, който не е патогенен за човешкия организъм, съобщават от БАБХ. Това означава, че не може да доведе до поява на заболявания.

 

Изготвена е нотификация по системата за бързо съобщаване на храни и фуражи (RASFF) за уведомяване на полските компетентни власти за откритото замърсяване, посочва се още в съобщението на Агенцията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама