НОВИНИ


Термокамери по турските летища ще следят за опасния коронавирус

0 4092 22.01.2020
Термокамери по турските летища ще следят за опасния коронавирус
Pixabay

Турция с мерки, за да спре разпространението на коронавируса. Анкара обяви, че подготвя инсталирането на термокамери по летищата, които да засичат наличието на новата болест.


Здравният министър в страната Фахретин Коджа обяви, че до този момент в Турция няма регистрирани случаи на мистериозния коронавирус, пишат от "Ройтерс". Припомняме, че мистериозната болест, която предизвиква вид пневмония, вече взе девет жертви в Китай и бързо набира скорост. Регистрирани случаи има в Тайланд, Южна Корей, Япония и Тайван. Появи се и потвърдена информация, че заразени има и в САЩ.

 

Световната здравна организация се събира днес на извънредно заседание заради новия вирус, за да оцени ситуацията и да обсъди има ли опасност от пандемия. 440 пациенти се борят със заболяването. Китайските здравни служители заявиха, че властите се стремят да контролират огнището, а данните показват, че той се разпространява “респираторно“.

 

Термокамерите по турските летища би трябвало да помогнат на южната ни съседка да засече заразени. Новото летище в Истанбул е основен международен център, обслужил над 50 милиона пътници през миналата година, а турските авиокомпании извършват ежедневни полети до дестинации в Китай, включително Пекин, Шанхай и Гуанджоу.

 

“Имаме подготовка, включително да отведем рисков пациент от Китай в карантинната ни стая и да го закараме в болницата чрез специално определена линейка. Световната здравна организация не препоръча термокамери за Турция, но ние така или иначе взехме всички предпазни мерки “, заяви министерството пред Анадолската агенция.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама