НОВИНИ


Смърт на българин на Острова. Разследването буксува вече година

0 3825 22.01.2020
Смърт на българин на Острова. Разследването буксува вече година
27-годишният Валентин Качанов Полиция, Есекс

Смърт на българин във Великобритания остава неразгадана вече почти една година. Девет месеца, след като тялото на Валентин Качанов беше намерено в река Темза, полицията в графство Есекс обяви, че не е възможно да се установи причината за смъртта на 27-годишния ни сънародник.


Валентин беше обявен за издирване през февруари миналата година. Качанов бил в неизвестност от 8 февруари 2019. В същия ден той позвънил на майка си в България, а след това напуснал дома си в Западен Търрок и от тогава семейството му нямало контакт с него. Последно бил забелязан в местен търговски център.

 

Три месеца по-късно тялото му беше намерено от органите на реда. Според полицията мъжът се е озовал във водата само няколко часа, след проведения телефонен разговор. Пос лучая имаше и задържан - 22-годишен мъж, който по-късно е бил освободен.

 

Аутопсията не успяла да покаже причина за смъртта на българина. Според разследващите много вероятно е Ковачев да е станал жертва на непознати, пишат от BBC. Властите не са открили следи от насилие или наранявания при самоотбрана. Няма обаче и доказателства да става въпрос за самоубийство.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама