НОВИНИ


Проф. Воденичаров: Мъдрите политици ще разберат, че ако помислят за българите, ще спечелят

5 4794 22.01.2020
Проф. Воденичаров: Мъдрите политици ще разберат, че ако помислят за българите, ще спечелят
Стефан Воденичаров

През последната година работни групи от водещи специалист разработват стратегии за различните области. Засега приоритет са тези, които страдат от най-тежките проблеми - здравеопазването и образованието, но се работи и върху стратегии за икономиката, националната сигурност и демографията.


Това каза председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров по БНТ.

Той е убеден, че не повишаването на заплатите за работещите в отделните сектори ще реши автоматично проблемите. Належаща е промяна в принципа за финансирането и изискванията към работещите в тях.

Що се отнася до това, доколко и как в този процес ще бъдат ангажирани политиците, акад. Воденичаров заяви: "По принцип ние сме съгласни на срещи с всички, но сега с нашите съмишленици от София и от страната ще обмислим точно начина, по който искаме да поканим национално представените политически партии, да седне и поприказваме поотделно с тях за едно евентуално започване, например, от областта на здравеопазването... Нещата са толкова назрели, че някои по-мъдри политици ще разберат, че ако седнат и помислят заедно за българските граждани, ще спечелят много повече от тяхното доверие."


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама