НОВИНИ


Борисов: Ако докладът на АДФИ е верен, много хора ще имат проблеми

9 6089 23.01.2020
Борисов:  Ако докладът на АДФИ е верен, много хора ще имат проблеми
Бойко Борисов

На моето бюро има доклад на АДФИ от много страници и касае разликите плащане на такси за стотици милиони. Прегледах го, има много фирми. Вчера са направили изземвания. Никъде в него не пише за ФК „Левски“. Това каза Бойко Борисов пред журналисти относно атаката срещу Васил Божков и бизнеса му с лотарията.


Не мога да разбера каква е връзката да не си платил. Редно ли бе този доклад да бъде прибран и скрит. Това е въпросът към мен. Къде виждате в този доклад и което и да е физическо лице, да не говорим футболен клуб. Аз съм болен левскар. За каква национализация  става въпрос? Изведнъж започват срещи с фенове. Никой на никого не взима бизнеса. Ако някой не си е платил, ще му бъде взет лиценза. Какви са тези думи-национализация? Или някой да не си плаща данъци и такси?!  

 

Отдавна искаме да променим закона за хазарта. Възложил съм на финансовия министър, ако се стигне до гласуване в мнозинството, изрично да се впише, че не може да се отдава на концесия и преотдава. Освен държавата никой друг да не се занимава с тази дейност. Защото едва ли не друг играч ще се  вкара в този бизнес. Така, че ако този доклад е верен, ще имат проблем много хора.

 

Ако не е верен, няма от какво да се безпокоят.  Сега му е дошло времето на тази проверка тук. Левски винаги ще го им, преди мен и след мен. Преди Божков и след Божков. Очаквам скоро прокуратурата да излезе със своите заключения. Думите национализация са дълбоко неверни. Никой не може да пипне на някого фирмата. Взима се само лиценза. Нищо друго.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама