НОВИНИ


Захарова зове България да сътрудничи по обвиненията срещу руснаците за Гебрев

11 5943 23.01.2020
Захарова зове България да сътрудничи по обвиненията срещу руснаците за Гебрев
Мария Захарова

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че е необходимо да се действа чрез правоохранителните органи на Русия в ситуацията с обвиненията към тримата руски граждани, повдигнати в България, съобщава РИА Новости.


Със сигурност нашето посолство следи ситуацията, заяви тя на брифинг и подчерта, че в такива случаи е необходимо да се действа в съответствие с правоприлагащите органи.

 

Държавите, които водят разследвания, са длъжни да взаимодействат с правоприлагащите органи на страните, чиито граждани са обвинени или заподозрени в нарушаване на закона, категорична бе Захарова.

 

Припомняме, че днес стана ясно, че българската прокуратура е повдигнала обвинения на трима руски граждани за отравянето на Емилиян Гебрев, сина му Христо и управителя на дружеството на Гебрев. Те са обявени за международно издирване.

 

Според версията на прокуратурата престъплението е било извършено в периода от 28 април до 4 май 2015 г.

 

От РИА Новости посочват, че Посолството на Руската федерация в България не е получило официално уведомление от българските власти.

 

Преди три дни прокуратурата разпространи видеа, част от разследването за отравянето на Емилиян Гебрев, за които се очаква видео-техническа експертиза в лаборатория на ФБР.

 

Според самия Емилиян Гебрев много е вероятно да е станал жертва на битка между бивши сътрудници на службите.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама