НОВИНИ


В Китай честват настъпването на годината на металния плъх

1 4073 25.01.2020
В Китай честват настъпването на годината на металния плъх

Китай отбеляза настъпването на Лунната Нова година, която ще премине под знака на металния плъх. Според китайския хороскоп, на 25 януари настъпва годината на Белия метален плъх – животното, което ще промени доста съдби. Тържествата се случват въпреки сложната ситуация с коронавируса.


Част от пищната телевизионна програма в Китай бе и мини-рецитал, в  който водещите изчетоха стихове, посветени на лекарите и медицинските работници, които се борят с новия вид пневмония. Представлението беше в няколко части, като много от тях засегнаха важни за китайското общество проблеми като борбата с бедността.

 

Докато западните цивилизации не тачат Мишката като животно, в източните тя е едно от 12-те небесни създания, а с нея започва всеки 12-годишен цикъл.

Реализъм, трезво мислене, хитрост, последователност и адаптивност са присъщи на Белия метален плъх. Освен това той е талантлив, прозорлив и любвеобилен. Благодарение на тези си качества той постига успех там, където другите се провалят. Той не толерира високомерността и обича да прави всичко без да вдига много шум.

 

Настъпването на годината на плъха беше отбелязано в различни части на света - Дубай, Мексико, Куба, предимно със светлинни инсталации, съобщава БНТ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама