НОВИНИ


Съвет за грипната ваканция: Нека учениците да не са навън и да не се струпват на групи

1 4301 27.01.2020
Съвет за грипната ваканция:  Нека учениците да не са навън и да не се струпват на групи
Таня Михайлова

Ние сме в края на срока и оформяне на оценките. По отношение на материала колегите имат опит да обединят теми или да се навакса с упражнения заради грипната ваканция. Учителите могат да си разпределят работата, така че да няма ощетени ученици. Това каза зам.-министърът на образованието Таня Михайлова по БТВ.


Може да се вземе решение за удължаване на срока. Доста дни ваканция се събира за учениците в София. Тази грипна ваканция е да бъдат вкъщи и да се вземат мерки сами да се предпазят. Нека учениците да не са навън и да не се струпват на големи групи.

 

Припомняме ви, че празни от днес остават и класните стаи в областите в София,  Кърджали, Хасково, Бургас и Благоевград. От днес там е обявена грипна епидемия. В област Бургас и общините Севлиево, Трявна и Дряново децата също не са на училище. Щамът на грипа засяга тази зима основно децата.

 

Таня Михайлова обясни още: "Националното външно оценяване е полезно за учениците. Оценява се от учител, който не е преподаващ-гарантира се обективност. Голяма част от учениците от 4-ти клас продължават в същите училища. Трябва да се знаят техните дефицити. Може да смяташ, че всичко знаеш, но на изпита ясно се вижда какви са знанията".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама