БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


В НАП си раздали 30 млн. лева бонуси през миналата година

14 17215 28.01.2020
В НАП си раздали 30 млн. лева бонуси през миналата година
Шефката на НАП Галя Димитрова

НАП са си раздали 30 млн. лева бонуси през 2019 година. Именно през тази година от ведомството изтекоха данните на 5 милиона българи. Това става ясно след запитване на БОЕЦ по Закона за достъп до обществена информация. Ето какво съобщи организацията:


БОЕЦ получихме документи, че само за 2019г. НАП са си раздали бонуси, или както те са го фомулирали „допълнителни възнаграждения за постигнати резултати“ в размер на над 30 МИЛИОНА ЛЕВА! Документите са подписани от шефката на НАП, Галя Димитрова и са получени по Закона за достъп до обществена информация. След като БОЕЦ осъдихме няколко пъти приходната агенция, вече не смеят да ни отказват достъп! 




Сумата е огромна и на фона на най-големият скандал през 2019г. засягащ пряко НАП тя е меко казано скандална! Това е невъобразима наглост. През 2019г. НАП бе във фокуса на обществото, след като избухна скандала с теча на личните данни на над 5 милиона българи! Скандал, който разтърси държавата и българските граждани. Част от скандала бе и факта, че шефката на Агенцията, Галя Димитрова не си прекрати отпуската по време на кризата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама