НОВИНИ


Сийка Милева: Божков води хибридна война срещу прокуратурата

10 5030 31.01.2020
Сийка Милева: Божков води хибридна война срещу прокуратурата
Сийка Милева

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков води хибридна война срещу прокуратурата. Това каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева пред журналисти. Тя опроверга твърденията на Божков, че при акциите в дома и офисите му разследващите извършват изземване на ценни вещи и предмети в нарушения на реда, установен в закона.


„Това е хибридна атака срещу прокуратурата от обвиняемия Божков и свързаните с него лица, че предметите се изсипват в чували. Предметите не се изсипват в чували. Те се изземват по законоостановения ред, в присъствието на най-добрите експерти“, категорична бе прокурор Сийка Милева.

 

Тя увери, че при всички процедури се спазват разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс. „Няма такова нещо, като това предметите да се хвърлят в черни чували, както излезе по медиите“, подчерта тя.

Говорителят на главния прокурор се оплака от цензура в медиите, без да поясни обаче от къде идва тя.

 

„Вчера бях цензурирана. Прокуратурата знае срещу кого се е изправила. Знае, че се изправя срещу тази хазартна организация, която разполага с милиони левове, с които ще опита да се защити чрез вас, медиите“, заяви тя пред журналисти в Съдебната палата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама