НОВИНИ


Марешки: Отстрелват се бизнесмени с контакти в Русия

22 6613 02.02.2020
Марешки: Отстрелват се бизнесмени с контакти в Русия
Веселин Марешки

Надявам се само това да не се превърне в подборен лов, заяви Веселин Марешки. Според него до този момент обаче ”се отстрелват само бизнесмени, които са свързани с Русия”.


"Искам да видя и другите" - допълни той пред bTV. Кои обаче Васелин Марешки не посочи, а се позова на медии и приказки в обществото.


Иначе последните събития Марешки оцени като демонстрация на воля от главния прокурор да се справи с престъпността на всяко едно ниво.Той призова прокуратурата "да бръкне докрай" по отношение на бизнеса на Божков.


Марешки припомни своята съдебна сага и обвиненията срещу себе си, но подчерта че е оправдан на първа инстанция. "Когато не си гузен, не бягаш. На мен също се опитаха да ми подскажат да бягам, но аз останах в България и се защитих", каза Марешки.


Според него олигарсите са тези, които развиват бизнес, но и поддържат тесен контакт с политиците, бизнесът им е свързан с политическите решения и олигарсите влияят върху политиката.


"Купуват се депутати и общински съветници и се печелят сделки на база на познанствата си", заяви още лидерът на "Воля" и призна, че е имало опити откакто е в политиката от страна на бизнесмени да бъде купен да работи в техен интерес. Това обаче не е случило. "За щастие не сме в управлението и от нас нищо не зависи", допълни Марешки.


Веселин Марешки обвини БСП, че са продали вота на недоверие и реално са го направили невъзможен, тъй като дори и математически вотът не би могъл да мине с отсъстващите по един депутати от БСП и ДПС. Така всъщност се оказва, че не е имало значение как са гласували депутатите от "Воля".


"Ако бяха присъствали всички депутати от БСП, тогава можеха да имат някакви претенции към нас", обоснова се Марешки.



Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама