СВЯТ


Коронавирусът бавно завладява САЩ. Рeгистрираха нови пет случая на заразата

1 4377 03.02.2020
Коронавирусът бавно завладява САЩ. Рeгистрираха нови пет случая на заразата
БГНЕС

Американските центрове за контрол (CDC) и превенция на заболяванията обявиха за още пет потвърдени случая в САЩ на новия китайския коронавирус. При един от случаите става дума за предаване на заразата от човек на човек. Това е вторият подобен в САЩ.


"Очакваме да видим повече случаи на разпространение на вируса от човек на човек", заяви д-р Нанси Месоние, директор на Националния център за имунизация и респираторни заболявания по време на брифинг.

 

Четирима от петте пациенти наскоро са пътували до Ухан в централен Китай, откъдето възниква огнището на коронавируса.




С това заразанетие в Съединените американски щати стват общо 11. Агенцията за контрол на заболяванията също така заяви, че в момента се наблюдават 82 души за потенциална вирусна инфекция.

 

Д-р Нанси Месоние заяви, че Държавният департамент на САЩ продължава да връща повече от американските граждани от град Ухан. Тя каза, че през уикенда Агенцията за контрол на заболяванията е изпратил допълнителни екипи до конкретни места, където ще пристигнат самолетите от Китай. Самите пътници ще бъдат поставени под карантина за 14 дни след пристигането си, допълни тя.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама