НОВИНИ


На съдия от квотата на БСП във ВСС, гласувал за Гешев, жена му става шеф във ВКП

24 15748 08.02.2020
На съдия от квотата на БСП във ВСС, гласувал за Гешев, жена му става шеф във ВКП
Драгомир Кояджиков

Драгомир Кояджиков- член на съдийската колегия на ВСС от квотата на БСП подкрепи избора на Иван Гешев за главен прокурор. В същото време съпругата му Спаска Кинчева бе издигната за шеф на отдел „Досъдебен“ във ВКП. Юристи се питат дали в случая не става дума за конфликт на интереси или е чиста случайност. На практика Кояджиков е дал подкрепата си за човека, който ще е началник на съпругата му през следващите седем години.


Случаят се обсъжда  оживено в специализираните правни сайтове, видя екипът ни. Любопитното е, че Кояджиков, който е пратен за член на ВСС по волята на Корнелия Нинова и други депутати от БСП, подкрепи и при двете гласувания Иван Гешев. В същото време лидерът на социалистите категорично заяви, че „състезание с един кандидат не е състезание“. Според наши източници в Съдебната палата, една от последните заповеди, които подписва вече бившият обвинител №1 Сотир Цацаров е именно повишението на съпругата на Кояджиков във ВКП. Отделът, който оглавява Кинчева е важен, той като именно той взима окончателно решение относно актове на долустоящите прокуратури.

 

От публичното представяне  на Драгомир Кояджиков за член на ВСС, което е публикувано и в интернет,  разбираме, че той е завършил  Бургаски свободен университет, специалност „Право“, като  средният му успех  е бил  „Добър“ /4.27/. Отбелязва се още, че средният  успех от държавните изпити е „Среден“ /3.00/. Веднага след като е избран за кадровик, в имотната си декларация той посочва, че със съпругата си имат 4 апартамента в София и един гараж. Семейството притежава още две ниви и една гора от 1 декар в община Сливо поле. Ползват два автомобила – „Ситроен“ и „Митцубиши“, както и  обслужват  банков кредит за  213 хил. лв.


.

Съпругата Спаска Кинчева, когато става апелативен прокурор във Велико Търново през 2016 г. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама