НОВИНИ


Либералите контра на правителството, хвалят Първанова

26 5420 15.01.2010
Либералите контра на правителството, хвалят Първанова

Либералите осъдиха строго нападките срещу Антония Първанова от страна на българското правителство.



Лидерът на демократите и либералите в Европарламента Ги Верховщад реагира срещу неуместните коментари от страна на министър-председателя Бойко Борисов пред български медии, които засягат евродепутати от групата, на която е председател, както и тяхната критичност към българския кандидат за комисар Румяна Желева.

"Изцяло неприемливо е за министър-председателя да се нахвърля с толкова остър език, говорейки за евродепутати, които просто вършат работата си и проверяват кандидатите за новата Еврокомисия, казва Ги Верховщад в свое изявление за медиите снощи. Европейският парламент не би изпълнявал своите задължения към онези, които са го избрали, ако не приема задълженията си сериозно", заяви Верховщад.

По думите право и задължение на евродепутатите е сега да обърнат внимание и да изяснят и изчистят недоразумения, отколкото да ги прикрият и по този начин да допуснат риск от поява на трудности в по-късен етап, когато Комисията вече е одобрена. "Аз твърдо подкрепям българската делегация в АЛДЕ и нейната истинска загриженост. Ние сме единствено заинтересувани от прозрачността и почтеността, а не от игра на конспирация, в което ни подозира министър-председателят Борисов", коментира лидерът на либералите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама