НОВИНИ


Българи са блокирани на германското летище в Дортмунд

1 4756 11.02.2020
Българи са блокирани на германското летище в Дортмунд

Българи останаха блокирани на германското летище в Дортмунд. Самолетът на нискотарифния ”Уизеър” е трябвало да излети за София тази сутрин. След цял ден, прекарен на летището, сънародниците ни са настанени в хотел и ще летят за България утре сутрин, предаде БТВ.


По техните думи, причината не е в бурята, която връхлетя Европа. „Само нашият полет не се изпълни от сутринта, имаше вятър, но всички други полети се изпълняваха. По принцип никакво обяснение не ни дадоха, просто в един момент изведоха персонала от самолета и обясниха, че нашият самолет е пренасочен да лети за Тузла, за нас остава тази машина от Тузла, която има някаква повреда и след отстраняването евентуално ще лети за София. Три пъти ни беше променян полетът и накрая ще летим в утре в 8:00ч.“, обяснява Станислав Иванов.

 

От „Уизеър“ потвърдиха, че полетът е трябвало да бъде пренасочен за утре заради необходимостта от извънредна проверка и извънпланова поддръжка на самолета след удар от мълния. През целия ден обаче процедурата не била възможна заради метеорологичните условия, предизвикани от "Киара", обясни превозвачът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама