НОВИНИ


Гешев: Радев, Борисов, Домусчиев и Ковачки да не дават акъл на прокуратурата. Да не си правят вятър в устата

35 8740 17.02.2020
Гешев: Радев, Борисов, Домусчиев и Ковачки да не дават акъл на прокуратурата. Да не си правят вятър в устата
Иван Гешев

Миналата седмица всички дават акъл на прокуратурата. Президентът Радев дава акъл накъде да гледаме. Премиерът Борисов кой да размаже и кой да не размаже. Разни дребни бизнесменчета и социално слаби консултанти като Домусчиев и Ковачки и те дават акъл.


Политици като Каракачанов и Корнелия Нинова се упражнават върху прокуратурата. Те, вместо да си правят вятър на устата, да вземат да свършат нещо за това, за което са ги избирали българските граждани. Това заяви в ефира на Нова ТВ главният прокурор Иван Гешев, който в момента е в Чирпан заради акция срещу битовата престъпност.

 

Искам категорично да заявя, че  никой не може да казва на прокуратурата какво да прави или да не прави. Ние няма да участва в дребни политически игрички и бизнес игрички, ще гоним до дупка бандитите.  Ние сме независима институция, знаем какво трябва да свършим. Знаем, че срещу нас се обединяват бизнесмени, политици и обикновени крадци, но знаем, че  гражданите искат от нас ред, законност и справедливост.

 

Искането до Обединените арабски емирства за екстрадицията на Васил Божков е изпратено в електронен вариант още в събота, а днес ще бъде изпратен и хартиен вариант. Това допълни Гешев пред БНТ.

 

"Изненадва ме, че е бил задържан 20 дни, в тези държави практика е да не се задържат милиардери. Обикновено им се взимат паспортите и им се забранява да напускат страната. За мен е учудващо, че беше задържан 20 дни в арестите в ОАЕ. Оттам нататък това няма никакво отношение към екстрадицията. Ние имаме намерение да го изправим пред българския съд, както са изправени Миньо Стайков, Баневи, Арабаджиеви", обясни той. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама