НОВИНИ


15 милиона били платени за отвличанията

12 4639 17.01.2010
15 милиона били платени за отвличанията
Цветан Цветанов Вяра Йовева

Близо 15 млн откупи са дадени за отвлечени лица през последните две и половина години. Участниците в групата би трябвало да получат максимални присъди, но съдът е който решава, заяви министър Цветанов.



До месец март 2011 година България ще бъде готова за влизане в Шенген, прогнозира по БНР министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Когато Цветанов станал министър, страната ни имала усвоени едва 33 милиона евро по Шенген, а сега те били 111 милиона евро, т. е. 89% от общия процент средства. До края на срока за сключване на договори България ще усвои 100% от средствата, обеща той.

Около 15 милиона лева били платени на групата за отвличания през последните две години и половина, но едва ли било възможно те да бъдат върнати. По отношение на извършителите законът трябва да бъде приложен като санкция в неговите крайности и лицата да получат максимални присъди, пожела министърът.

Във връзка с последните акции на МВР Цветанов заяви, че действията са насочени към установяване, локализиране и задържане на представителите на наркобизнеса като единственият начин за противодействието им. Подходът на МВР в тази посока бил системен и имало стремеж да се избегне епизодичността на подобни действия. Заловените ще получат бърз съдебен процес, предположи министърът. Ако те се върнат отново в същата среда, това създава усещането, че законът за тях не важи и създава лош пример, аргументира се той.

Малкият Маргин се укрива, а това значи, че явно има защо, иначе той би се явил, за да защити неприсъчастността си към престъпността, каза още Цв. Цветанов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама