НОВИНИ


Иво Инджов: Триъгълникът Борисов – Гешев – Радев има разнопосочни движения

2 5261 17.02.2020
Иво Инджов: Триъгълникът Борисов – Гешев – Радев има разнопосочни движения
Иво Инджов БГНЕС

„Има един триъгълник с много интензивни взаимоотношения. Върховете на този триъгълник са Бойко Борисов, Румен Радев и Иван Гешев. Тези върхове имат разнопосочни движения, хвърляния на топката, аргументирана и неаргументирана критика. И тримата използват колоритен език“. Това каза пред БНР доц. Иво Инджов, преподавател по политически комуникации във Великотърновския университет.


„Прокуратурата е една независима институция и главният прокурор е прав, че никой не може да му дава насоки, но това не значи, че не трябва да бъде обект на политически дебати. Не е работа на прокуратурата да дава политически оценки. Иван Гешев е отворил толкова фронтове в държавата, че не ми е ясно прокуратурата откъде ще извади този ресурс, за да извърши всички тези дейности, а и самото говорене на главния прокурор има политически привкус“, допълни доц. Инджов.

 

Според него е налице „нарастваща критика от страна на президента към работата на премиера и правителството“:

 

„Нови скандали, нови разкрития. Непрекъснато нещо излиза... Не е невъзможно да се стигне и до служебно правителство… Не считам, че президентът има амбиции да направи свой политически проект“.

 

По думите на политолога „България има огромен дефицит на социална несправедливост“.




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама