НОВИНИ


Още двама българи под лекарско наблюдение заради коронавируса

0 3825 19.02.2020
Още двама българи под лекарско наблюдение заради коронавируса

Двама българи са били поставени под наблюдение заради съмнения за коронавирус. Те са се върнали във Велико Търново, след пътуване до огнището на епидемията - Китай. След завръщането си, веднага са отишли да се прегледат. По информация на здравните власти към момента не провяяват сипмтоми на опасното заболяване.


Днес изслушват Кирил Ананиев и Младен Маринов в парламента за мерките срещу разпространението на коронавируса у нас. Шефовете на МЗ и МВР ще застанат пред депутатите и от трибуната ще обяснят как се справят с епидемията.

 

Миналата седмица Ананиев участва в извънредното заседание на Съвета на здравните министри на ЕС в Брюксел, където заяви, че България е въвела ефективни мерки срещу коронавируса, съобразени с препоръките на Световната здравна организация (СЗО).

 

Създадена е междуведомствена координация за недопускане разпространение на новия коронавирус, включително координация със службите за граничен контрол. Налице е координация и стройна организация на всички нива на системата за обществено здраве и между всички ключови лечебни заведения. Въведена е система за задължителна регистрация и събиране на информация. Всяко лице със съмнение за нов коронавирус задължително се хоспитализира и изолира в предварително определени болнични лечебни заведения.

 

Предприети са ефективни мерки за информиране на обществеността. Открита е телефонна линия, на която гражданите могат да задават своите въпроси относно епидемията и да получат компетентен съвет от епидемиолог“, заяви в Брюксел българският здравен министър.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама