НОВИНИ


СДС зове ГЕРБ да поемат своята историческа отговорност за еврозоната

14 4710 19.02.2020
СДС зове ГЕРБ да поемат своята историческа отговорност за еврозоната
Румен Христов БГНЕС

Съюзът на демократичните сили призовава управляващите да не проявяват никакво колебание за присъединяването ни към еврозоната, тъй като това е националният интерес на България.


От СДС призовават всички проевропейски сили в България да обединят усилия и да не допуснат мисията на проруското лоби да ни отклони от влизане в еврозоната, да бъде успешна.

 

СДС приема усилията на правителството като продължение на започнатия от тях път за окончателното превръщане на България в модерна европейска държава."Отстъпление от тази позиция би било предателство на националните интереси и идеали. Крачката назад означава отказ от поемане на отговорност и служебна победа за апетитите на Кремъл и техните проводници у нас", заявяват от СДС.

 

Сините напомнят и че "абсолютен консунсус" е нямало и през 90-те години за присъединяването ни към НАТО и ЕС, но "СДС, като управляваща тогава партия, пое своята историческа отговорност и благодарение на това, сега България е част от обединена Европа, а не от Евразийския проект."

 

От СДС настояват на позицията си, че присъединяването ни към еврозоната е задължителна стъпка по пътя към догонване на развитите държави и постигане на европейски стандарт на живот и предупреждават, че разколебаването може да доведе до това да пропуснем момента: "...едва ли в близкото десетилетие ще имаме нова възможност да станем част от ядрото на Европа."

 

Очевидно е, че скоростта на развитие на страните в еврозоната е по-висока от тази на останалите. Ако наистина има съгласие, че не искаме да сме в периферията, защо е този вой против минаването ни на първа европейска скорост, питат още от СДС.




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама