НОВИНИ


Депутатите избират трима членове на КРС

0 3952 21.02.2020
Депутатите избират трима членове на КРС

Депутатите ще избират заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията от квотата на Народното събрание.


Кандидатът за заместник-председател  е само един - Кристина Хитрова. Тя е предложена от парламентарната група на ГЕРБ. От 2018 година е главен секретар на комисията, допълва БНР.

 

Четирима са кандидатите за членове. Ана Хаджиева е предложена от група народни представители. Деница Златева - бивш вицепремиер от служебното правителство на Огнян Герджиков, предложена от парламентарната група на БСП за България, Ердинч Хайрула - предложен от ДПС и Пеньо Пенев, който е предложение на Обединените патриоти. От тях депутатите ще изберат двама. 

 

В парламентарния контрол ще участва вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще отговаря на въпроси, свързани с повишаването на качеството на фармацевтичната грижа и подобряване на достъпа до аптеки. Екоминистърът Емил Димитров ще дава разяснения за складираните отпадъци във Враца и Мизия.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама