НОВИНИ


Бойко Борисов: Сто пъти казах, че нямам нищо в Барселона! Има замесени рубли

61 14806 21.02.2020
Бойко Борисов: Сто пъти казах, че нямам нищо в Барселона! Има замесени рубли
Бойко Борисов в Брюксел

Нямам нито къща, нито някакъв бизнес в Испания. Казвал съм го сто пъти досега, казвам го отново. Не знам защо се замесва името ми. По този начин премиерът Бойко Борисов коментира публикацията в испанския El Periodico, в която името му е замесено в разследване на пране на пари.


Според изданието каталунските власти разследват преводи на огромни суми, които са със съмнителен произход. Милионите се приписват на „руска връзка“ през България с краен получател фирми, свързани с българката Борислава Йовчева, екс модел, която живее в Барселона в голяма къща във вилната зонаEspluguess de Llobregat. Притежава, според ElPeriodicoo, и луксозен магазин.



В Брюксел пред журналисти Борисов заяви:

"Никой не ме е потърсил, нито полиция нито друг, да ме попита това вярно ли е. Аз се отнасям с разбиране към всички тези разследвания на моя съсед по месторабота. На неговите шествия. На неговите - там ясно пише от кой са сигналите. Бяха до него онзи ден, не знам защо тръгнаха всички в тази посока. Децата на разузнавачите от ГРУ, които сега са в Европарламента, говориха за всичко това. Това беше преди една година по време на евроизборите. Отговорих."

 

На въпрос кои са тези деца, премиерът отговори, че се знае кои са тези деца и медиите да си направят разследването. По думите му атаката срещу него е започнала от 2015 година и е продължила през 2016, 2017 г. Попитан дали ще подаде оставка Борисов, отговори че няма доказателства срещу него, както и че няма да предприема нищо.

 

Борисов съобщи, че са били предупредени преди два месеца, че ще започнат да излизат такива публикации и е трябвало да излизат всеки ден, а пикът да е шествието на президента. Обясни пред медиите, че хората, които се споменават в материала ги познава, с някои е играел футбол, но не ги е виждал от години, както и че ще коментира като приключи разследването. Борисов се възмути защо в публикацията са пропуснали всички негови медали и отличия, които е получил за полиейски акции, съвместно с испанските власти и поиска вестникът да ги включи.

 

Относно дали се познава с Борислава Йовчева Борисов отговори, че не може да говори кой познава и кого не, но пък се е хванал на бас, че в ситуацията има замесени рубли.

 

От Каталунската полиция обаче са потвърдили пред EURACTIV България, че има висящо разследване, по което не могат да дадат информация.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама