НОВИНИ


За ГЕРБ публикациите за Борисов са фалшиви. Каталунската полиция потвърди за разследването

18 15380 21.02.2020
За ГЕРБ публикациите за Борисов са фалшиви. Каталунската полиция потвърди за разследването
Ивелина Василева.

Не разполагам с такава информация и не смятам, че е редно да се коментира подобна информация, която според мен има фалшив характер.


Това заяви пред журналисти в парламента народният представител от ГЕРБ Ивелина Василева.  Поводът за коментара е информация, публикувана в барселонското издание "Периодико", според която полицията на Каталуния и Прокуратурата за борба с корупцията в Мадрид разследват дали премиерът Бойко Борисов е свързан с "международна схема за пране на пари".

 

В същото време Каталунската полиция е потвърдила пред журналисти, че има висящо разследване. Пред Еuractiv те са уточнили, че в момента не  могат да дадат повече подробности зарад характера на разследването.


Съпредседателят на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов заяви, че не са запознати с подобна информация.


Пред журналисти Румен Гечев от "БСП за България" посъветва управляващите да обяснят "грешката" в данните за икономическия растеж на България и в Барселона. Той коментира, че в цялата парламентарна група на БСП се разпространяват публикации от испанската преса.


Преди това от трибуната Гечев заяви, че правителството дава назад за чакалнята на еврозоната, защото растежът не е 3,3 процента.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама