НОВИНИ


МВР: Нямаме информация да се води разследване срещу Борисов

9 4813 21.02.2020
МВР: Нямаме информация да се води разследване срещу Борисов
Младен Маринов БГНЕС

Министерството на вътрешните работи няма информация за разследване срещу Бойко Борисов от страна на каталунските власти. Това заяви вътрешния министър Младен Маринов.


Поводът за коментара е информация, публикувана в барселонското издание "Периодико", според която прокуратурата в Барселона е започнала разследване срещу премиера за участие в схема за пране на пари. В отговор на въпрос има ли сигнали за разследване на испанските власти спрямо имущественото състояние на Бойко Борисов, Маринов каза, че няма такива сигнали към момента.

 

Припомняме, че по-рано “Периодико” заяви, че са били изпратени въпроси до кабинета относно разследването преди няколко дни, но отговор така и не бил върнат. Припомняме също така, ч българските власти отрекоха да знаят и за разследване срещу спецсъдия Андон Миталов от страна на американските служби. Миталов и семейството му бяха вкарани в забранителния списък на Вашингтон заради корупция.

 

В страната обаче всички отричат да знаят за разследване срещу Борисов, макар че самият премиер заяви от Брюксел, че е бил запознат за “готвената срещу него атака”. Борисов съобщи, че са били предупредени преди два месеца, че ще започнат да излизат такива публикации и е трябвало да излизат всеки ден, а пикът да е шествието на президента.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама