АКТУАЛНО


Редакторът на ”Периодико” разказва във видео за разследването срещу Борисов

14 14125 22.02.2020
Редакторът на ”Периодико” разказва във видео за разследването срещу Борисов
El Periodico

Испанското издание “Периодико” обясни как е протекло цялото журналистическо разследване, в което е замесено името на Бойко Борисов. В клип главният редактор на вестника Луис Рендуелс разказва стъпка по стъпка механизма, по който е достигнато до информацията.


Разследването за пране на пари с международно участие е от миналото лято. Става дума за солидна сума от 5 милиона евро. Неправителствената организация Обединено гражданско сдружение предоставя информация до посолството на Испания в София, в която се твърди, че именно премиера Бойко Борисов стои зад престъплението. Посолството обаче не реагира, и НПО-то решава да потърси полицията в Барселона, която също не предприема действия и така сигналът достига до органите за борба с корупцията в Каталуния. 


Започва разследване, което води до бившата моделка Борислава Йовчева, която живее в луксозния палат за 3 милиона евро, попаднал под лупата на разследващите. Там българката живее с родителите и детето си. 


Обвинението твърди, че Йовчева притежава огромна сума пари, чийто произход е неясен. Смята се, че моделката има близка връзка с Бойко Борисов, коментира още редакторът на “Периодико”, а това обяснява и голямата сума пари в сметката й. 


Редакторът на “Периодико” продължава с още обобщение на вече публикуваната информация - за фирмите и собствеността около тях, за мистериозните парични инжекции. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама