НОВИНИ


Четирима задържани за злоупотреби в болницата в Раднево

1 4560 23.02.2020
Четирима задържани за злоупотреби в болницата в Раднево

Четирима души са били задържани по разследването за злоупотреби в болницата в Раднево. Това е решил съдът в Стара Загора по искане на прокуратурата. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.


За трима души е наложена мярка "задържане под стража", а за четвъртия - "домашен арест".


Като обвиняеми са привлечени управителя на лечебното заведение и още две длъжностни лица - М.С., М.У и М.А., както и служител - С.С., шофьор, за извършено в съучастие помежду им длъжностно присвояване в големи размери в условията на продължавано престъпление.


Две от лицата - М.С. и С.С са привлечени като обвиняеми и за пране на пари. Едното длъжностно лице - М.У е привлечено и за извършена умишлена безстопанственост.


Разследването е възложено на следователи от Национална следствена служба - София, като продължава с извършване на активни процесуално - следствени действия.


Припомняме, че над 1 милион лева са задълженията на лечебното заведение, като повече от половината от тях са натрупани само за последната година. Голяма част от работещите в болницата не са получили трудовите си възнаграждения за три месеца.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама