НОВИНИ


Янев: Отървахме се от царя, натресохме се на пъдаря

21 4923 18.01.2010
Янев: Отървахме се от царя, натресохме се на пъдаря
Яне Янев Вяра Йовева

Гиньо Ганев обслужвал интересите на новото правителство, констатира лидерът на РЗС Яне Янев при среща със симпатизантите.



"Отървахме се от царя, натресохме се на пъдаря", заяви Янев в града на люляците. Според него Гиньо Ганев е както поръчков защитник, обслужващ интересите на поредните управляващи в България, така и "личност, поддаваща се на натиск от страна на Бойко Борисов". "Гиньо Ганев се страхува да признае, че е притискан", добави още по адрес на омбудсмана Янев и изказа версията, че той е отказал да сезира най-вероятно съдебната инстанция, защото от ГЕРБ са му обещали подкрепа за втори мандат на този пост или място в Конституционния съд.

Той не пропусна да припомни идеите на РЗС за свикване на Велико народно събрание час по-скоро, за нова конституция, за орязване броя на депутатите от 240 на 100 и за премахване на имунитета на депутати, съдии и прокурори. По думите му РЗС ще окаже необходимия граждански натиск, за да може да се стигне до изработване на нов основен закон. Според него 20-годишният ни преход довел до катастрофата 90% от националния ни капитал да е в ръцете на родната политико-икономическа олигархия днес.

"През 2005 г. в моя район на изборите дойде Бойко Борисов и заяви, че ще осигури петима депутати на Симеон Сакскобургготски. Той обаче се провали. Успя да вкара само Лъчо Умното в парламента!", вметна още Яне Янев и добави, че националната му обиколка доказала, че може партията му да е малка в парламента, но е голяма в залите.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама