СВЯТ


САЩ планирали отвличането и убийството на Асанж. Щяло да е ”нещастен случай”

0 4142 26.02.2020
САЩ планирали отвличането и убийството на Асанж. Щяло да е ”нещастен случай”
Джулиан Асанж БГНЕС

Адвокатът на Джулиан Асанж твърди, че американското правителство е планирало отвличането и убийството на създателя на WikiLeaks. Според защитата Вашингтон е искал всичко да изглежда като инцидент.


Едуард Фицджералд - защитникът на Асанж, заяви пред съдията в Лондон, че тайните служби в САЩ работили тясно с испанска компания, за да шпионира журналиста. Записите от камерите били събирани на всеки две седмици и били предавани на американското разузнаване.

 

Източник на твърденията е свидетел, който все още остава анонимен, пишат от RT. Той изобличава собственикът на испанската компания и категоризира действията на САЩ като “отчайващи”.

 

Това не е първото твърдение, в което се посочва намерението на Вашингтон да предприеме подобни екстремни мерки за “справянето с Асанж”. Създателят на WikiLeaks успя да изнесе чувствителна информация за действията на американската армия в Ирак и от тогава е издирван за шпионаж. В момента текат изслушвания в Лондон, където трябва да се реши дали Асанж да бъде екстрадиран.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама