НОВИНИ


Коронавирусът стигна Гърция: 38-годишна от Солун - в болница

1 3988 26.02.2020
Коронавирусът стигна Гърция: 38-годишна от Солун - в болница

Първи случай на коронавирус в Гърция. 38-годишна жена от Солун е била диагностицирана с опасното заболяване. Гъркинята се е завърнала наскоро от пътуване до Италия, съобщават здравните власти в Атина, цитирани от ”Ал-Джазира”.


Болестта завладява все повече части на Европа. Най-тежко е положението в Италия, където диагностицираните надхвърлят 250 души. Смъртните случай засега остават 11, но болестта се разпространи и в други части на Ботуша - в Сицилия беше регистриран първи случай преди дни.

 

Днес Париж също съобщи за първи френски гражданин, починал вследствие на заболяването. Болни има в Испания, Австрия, Хърватия и Германия. Румъния също обяви, че е регистрирала случай на коронавирус.

 

Засега в България няма пациенти с потвърдена диагноза. Хоспитализирани са десетки, но тестовете за коронавирус са отрицателни.

 

Голям е проблемът с хотела на испанския остров Тенерифе, който беше поставен под блокада заради болен от коронавирус италиански лекар. Днес са потвърдени още два случая на заразени. В хотела се намира и българско семейство, с което родните власти поддържат постоянна връзка. Има потенциал хотелът в Тенерифе да се превърне в новият “круизен кораб”, който беше поставен под карантина в пристанището до Япония.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама